De Hel van Beringen ondergaat transformatie

Cross Duathlon op oude mijnterril in Beringen – Solo of Duo Uitdaging

Op zondag 2 maart 2025 wordt de ruige mijnterril van Beringen omgetoverd tot het spectaculaire decor van een unieke cross duathlon. Deze sportieve uitdaging combineert lopen, mountainbiken en opnieuw lopen, met als bijzondere setting het historische landschap van de voormalige mijnsite. Zowel solo-atleten als duo’s kunnen zich wagen aan dit uitdagende parcours.

Sportevents organiseerde vroeger dit event in van 2021 tem 2023 steeds begin november onder de naam de Hel van Beringen. Een event welke Sebastien Carabin al drie keer op rij won. Na een afwezigheid in 2024 komt deze wedstrijd dus terug met volgende veranderingen

1. Niet meer begin november maar begin maart

2. Een nieuwe naam de Be-Mine Cross Duathlon Beringen ( er is maar 1 hel en die ligt niet in Beringen maar in Kasterlee ! )

3. Naast de lange hoofdafstand van 6km lopen / 52 MTB en 15km lopen voegen we een korte afstand toe met 6km lopen / 25km MTB en / 7km lopen

4. We organiseren voor de 1ste keer onder de vlag van Triatlon Vlaanderen , de Vlaamse multisport federatie.

5. In 2025 vervoegt Bearsports ons organisatie team om zo het event naar een nog hoger niveau te tillen

De wedstrijd begint met een stevige loopronde over de paden van de mijnterril, gevolgd door een afwisselende en uitdagende mountainbikerit die deelnemers door modderige stukken, steile hellingen en kronkelende bospaadjes voert. Tot slot sluiten de deelnemers af met nog een loopproef, die hen opnieuw door het unieke landschap van de terril leidt.

Inschrijven vanaf 21 september
Sportievelingen die de uitdaging willen aangaan, kunnen zich vanaf 21 september 2024 inschrijven. Deelnemers kunnen kiezen om individueel te strijden of als duo, waarbij de ene deelnemer loopt en de andere fietst of beide deelnemers allebei doen. Afwisselen mag naar hartelust na elke loop- of fietsronde. Dit maakt het evenement toegankelijk voor zowel doorgewinterde atleten als recreanten die een unieke teamervaring willen beleven.

Mis deze kans niet om een onvergetelijke sportieve prestatie neer te zetten in een van de meest bijzondere omgevingen van Vlaanderen.

Wees er snel bij en schrijf je in voor deze onvergetelijke cross duathlon op een van de meest iconische plekken in België!

De eerste 100 aanmeldingen kunnen genieten van mooie kortingen tem 36 euro !

Meer info en inschrijven klik hier

LAATSTE NIEUWS