Adventure racing in La Roche

15e Editie Adventure Race in de Belgische Ardennen: De Ultieme Uitdaging voor Duo’s!

De Belgische Ardennen vormen opnieuw het decor voor een van de meest spannende en uitdagende sportevenementen van het jaar: de 15e editie van de Grand Raid Nisramont. Op 23 maart zullen 300 duo’s het avontuur aangaan tijdens een intensieve race waarbij verschillende disciplines elkaar opvolgen. Van het prachtige Barrage van Nisramont tot steile beklimmingen en afdaling, deze race belooft opnieuw een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers.

De Grand Raid Nisramont bestaat uit een afwisselend parcours van vijf uitdagende onderdelen. De race begint met een niet te onderschatten kajaktocht op de barrage van Nisramont, gevolgd door een intensieve mountainbiketocht door het ruige terrein van de Ardennen. Na het mountainbiken is het tijd voor een stevige trailrun over de heuvelachtige paden, waarna de teams opnieuw hun mountainbikes oppakken. Als laatste wacht het spectaculaire runbike-onderdeel, waarbij de duo’s moeten afwisselen tussen rennen en fietsen (1 fiets per duo) om de finish te bereiken.

Dit evenement trekt jaarlijks avontuurlijke sporters van over heel de Benelux aan, die hun uithoudingsvermogen, teamwork en doorzettingsvermogen op de proef willen stellen. De Grand Raid Nisramont staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en de onvoorspelbare weersomstandigheden die elke editie uniek maken.

In 2025 gaan we back to basics en staan de XL (2daagse) en de sprint niet meer op het programma. De Grand Raid Original bestaat uit: 2km kajak / 24km MTB / 6km TRAILRUN / 11km MTB / 4km RUNBIKE

Bekijk hieronder een leuke aftermovie die dateert uit 2014 om de sfeer op te snuiven van dit fun event


Inschrijvingen starten op 21 september
Teams kunnen zich vanaf 21 september inschrijven voor de 15e editie. Voor de snelle beslissers is er een early bird-tarief van maar liefst 40 euro korting beschikbaar voor de eerste 50 teams die zich registreren. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een van de meest uitdagende avontuurraces van het jaar!

Beleef het avontuur van je leven en schrijf je in voor de 15e editie van de Grand Raid Nisramont!

Nieuw in 2025 is dat de crew van Bearsports dit event komt ondersteunen en mee organiseren. Met hun jarenlange ervaring in het organiseren van tal van adventure raids zullen ze een grote meerwaarde zijn ! We hebben er zin in !

Tip – daags voordien is er op dezelfde event locatie een grote trail met afstanden tussen 15 en 75km, nl de Trail des Sangliers. Kom gerust de trailers aanmoedigen of doe gewoon zelf mee als opwarmer voor de Grand Raid !

LAATSTE NIEUWS